Castanyes vs Carbassa

Siguis més de Castanyada o més de Halloween, segur que aquest cap de setmana tindràs algun tipus de celebració amb la família o els amics.

 

Amb l’arribada del fred i les ganes d’aprofitar els productes de temporada, des de la cuina de La Mallorquina et proposem dues receptes: una dedicada a la Castanyada i l’altra al Halloween.

 

¿Els ingredients principals? Les castanyes i la carbassa. No podia ser d’una altra manera.

 

En tots dos casos, avui t’ensenyarem a preparar cremes de temporada.

 

Comencem per la crema de castanyes (per 4 persones):

 

Els ingredients que necessitarem seran: 600g de castanyes, 50g de bolets deshidratats, 1 patata petita, 1 porro gran, 1 litre de caldo de pollastre, 100ml de moscatell, 100ml de llet, oli d’oliva, sal i pebre.

 

En primer lloc, posarem a escalfar el forn i els bolets en un bol d’aigua perquè es rehidratin. Agafarem les castanyes i els farem un tall lateral per poder cuinar-les i les posarem al forn durant 15 minuts.

 

Un cop estiguin cuites, les pelarem i les posarem en una cassola amb la patata, el porro i ho salpebrarem. Ho remullem tot amb el moscatell i ho deixarem coure durant un parell de minuts. Després introduïm el caldo i ho deixarem bullir durant 20 minuts.

 

Un cop ho tinguem, hi posarem la llet i els bolets, i ho triturarem tot junt. Si ens queda massa espessa, hi podem afegir una mica més de caldo.

 

Finalment, per servir-ho, hi podem escampar uns trossos de bolets per sobre i així li donarem un toc especial.

 

I si ho prefereixes, ara t’expliquem com fer una crema de carbassa amb rocafort (per 4 persones):

 

Ingredients: 500g de carbassa, 1 ceba, 1 patata gran, mantega, 1 got de llet, 1 got de caldo vegetal, 1/2 got de nata per cuinar, 50g de rocafort, sal i pebre.

 

Comencem pelant i torcejant les verdures. Desfem la mantega en una olla i saltejarem la ceba a foc lent. Després, incorporem la carbassa, la patata, la llet i el caldo, i ho deixem bullir durant 20 minuts a foc lent.

 

Ho deixem refredar una mica i ho triturem.

 

Ho tornem a bolcar tot dins la cassola i hi afegim el rocafort trossejat per donar-li un sabor molt diferent i ho remenem fins que es desfaci. I finalment salpebrem al gust.

 

És important que totes dues cremes les servim ben calentes ja que aquestes nits ja comença a fer fred i segur que els teus convidats t’agrairan que els posis un plat calent a taula.

 

Què us han semblat aquestes receptes? Esperem que us animeu a preparar-les!

Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Vesteix el teu dormitori de Nadal | Blog La Mallorquina | Llar

Vesteix el teu dormitori de Nadal

Amb textures suaus, vermells intensos i estampats nòrdics.

Com parar taula per un dinar d’estiu | Blog La Mallorquina | Llar

Com parar la taula per un dinar d'estiu

Prepara una divertida taula d'estiu per celebrar l'arribada del bon temps!

Plegar i guardar els jocs de llit | Blog La Mallorquina | Llar

Plegar i guardar els jocs de llit

Consells bàsics per guardar la roba de llit pel canvi de temoprada.