Gaspatxo de cirera de Joan Roca

No hi ha un plat més típicament estiuenc que el gaspatxo. I, per aquesta ocasió, proposem un gir a la tradicional recepta a càrrec d’un xef 3 estrelles Michelin, Joan Roca de El Celler de Can Roca (Girona), on les cireres són la clau.

Ingredients:

-800 grams de tomàquets madurs

-250 grams de cireres

-4 tomàquets xerry

-50 grams de pebrot vermell

-50 grams de pebrot groc

-50 grams de ceba tendra

-1 cibulet

-Sal i pebre

Rentar els tomàquets, assecar-los, tallar-los en trossos grans. Rentar les cireres i extraure l’os. Triturar el tomàquet i les cireres i emulsionar l’oli. Salpebrar, colar i reposar un parell d’hores.

Picar en “brunoise” pebrots, ceba i cibulet. Mesclar, salpimentar i reservar. Escaldar els xerry, pelar-los, buidar-los i omplir amb picada de pebros, ceba i cibulet.

Montar petits “bouquets” de picada i trossos de cirera, posar en el centre un xerry farcit i servir gaspatxo al voltant del tomàquet.