Els panellets sense patata de Carme Ruscalleda

Aquesta és la recepta originària dels dolços de tardor: amb molt sucre i ametlla, sense tubèrculs de cap tipus, ni moniato, ni patata. Els panellets de la xef són una opció excel·lent per celebrar la castanyada.

Ingredients:

-       ½ kg d’ametlla en pols

-       350gr de sucre

-       200gr de pinyons

-       150ml d’aigua mineral

-       1 clara d’ou

-       1 rovell

Posa en un mateix recipient l’aigua i el sucre. Posa-ho a bullir fins que es converteixi en un xarop. Tot seguit, aboca-hi les ametlles en pols i no paris de remenar fins que et quedi una pasta lligada i que es desprengui de les parets.

A continuació, treu la massa del foc i deixa-la refredar. Incorpora-hi la clara d’ou, sense muntar, tot remenant. Deixa reposar la massa unes dues hores a la nevera.

Un cop refredada, comença a formar boles petites i regulars i arrebossar-les amb els pinyons. Un cop hagis acabat la massa i els pinyons, pinta els panellets amb el rovell d’ou mesclat amb sis gotes d’aigua.

Quan el forn arribi als 200º, posa-hi els panellets durant 6 minuts, aproximadament. El temps necessari per daurar els pinyons i que l’interior quedi ben tendre.