Salmorejo

El salmorejo és una crema freda tradicional de la cuina andalusa, concretament de Córdoba. És refrescant, fàcil de preparar i econòmica. Així que és un dels nostres plats preferits per l’estiu.

Però, coneixeu la recepta original?

Comencem amb els ingredients (per a 2-4 persones, depenent de si volem servir una tapa o un plat complet):

- 500g de tomàquets ben vermells
- 100g de pa dur
- 100ml d’oli d’oliva
- 15g de vinagre blanc
- 1 dent d’all
- sal
- i per acompanyar: pernil salat trossejat i ou dur picat

A cuinar!

Primer de tot rentarem els tomàquets, els traurem el cor i trossejarem (també els podem pelar si volem que la crema quedi més fina). A continuació trossejarem el pa a daus petits.

Afegirem els tomàquets, el pa, l’all, la sal i el vinagre a la batedora i ho triturarem tot junt.

Quan la massa estigui ben lligada i els ingredients integrats hi afegirem oli d’oliva, poc a poc, i seguirem batent els ingredients fins que aconseguim una crema espessa.

Abans de treure-ho de la batedora ho podem provar perquè encara estem a temps de rectificar de sal o vinagre.

En aquest punt, si veiem que la crema ens ha quedat massa grumollosa, la podem colar perquè quedi ben fina.

Reservem a la nevera fins que estigui ben fresquet i ja podem servir el salmorejo!

Un cop servit li podem afegir trossets de pernil salat i ou dur.

Bon profit!