Rostit de Nadal

Uns dels plats més típics de la tradició catalana és el rostit de Nadal, que cada any preparem per compartir amb tota la familia i amics. Però, coneixes la recepta?

Quan parlem de plats tan tradicionals com aquest, la majoria de nosaltres som de la opinió que “el de la meva àvia és el millor”, però potser ja és hora d’aprendre a cuinar-ho tu mateix, oi?

Pren nota: els ingredients que necessitarem per a quatre persones són aquests:

1 pollastre
2 cebes
4 tomàquets
25 g de pinyons
12 prunes escaldades
1 canonet de canyella
1 copeta de vi ranci
1/2 copeta d’anís sec
pebre negre en gra, oli i sal, llard, i una cabeça d’alls.

Per començar, agafarem el pollastre tallat a quarts, el salem i l’afegim a la cassola amb una mica de llard. Un cop el tinguem daurat, afegirem la ceba, els alls, la canyella i el pebre. Taparem la cassola i ho deixarem coure 10 minuts.

Tot seguit, afegirem l’anís, el vi ranci, els tomàquets i les prunes i deixeu-ho coure durant 45 minuts més.

Un parell de minuts abans d’acabar la cocció, hi posem els pinyons.

A l’hora d’emplatar servirem un quart de pollastre per persona i el guarnirem amb els ingredients de dins la cassola. A més hi afegirem una mica del suc de la cocció.

Preparat per celebrar el Nadal en família?

Molt bones festes!

 

<< Individual Star 4,50€

<< Set de 2 tovallons Star 3,50€