Truita de patates

La Revetlla de Sant Joan acostuma a ser una nit màgica que ens agrada celebrar envoltats d’amics i familiars. En reunim al voltant d’una taula molt ben parada i gaudim de la gastronomia tradicional, dels somriures i dels focs artificials.

Si aquest any t’ha tocat a tu organitzar la revetlla és molt important parar la taula de la manera més festiva i elegant possible i que preparis plats ideals per a compartir, com una deliciosa truita de patates.

Si no n’has preparat mai cap, hauràs de començar a practicar avui mateix!

Aquí tens una senzilla recepta per cuinar la teva millor truita de patates. Ingredients:
- 1kg de patates
- 9 ous
- 1 ceba gran
- oli d’oliva
- sal

Pelem, rentem i tallem les patates a daus petits. Les passem per aigua i les reservem. Pelem, tallem en juliana la ceba, i reservem.

Posem al foc una paella profunda amb abundant oli d’oliva i quan estigui calent hi tirem els patates i la ceba.

Mantenim el foc a mig gas i quan les patates i la ceba estiguin toves i lleugerament daurades les traurem de la paella i els hi traurem l’oli.

Dins un bol hi batem els ous i els barregem amb la ceba i les patates. Ho barregem tot bé, hi afegim la sal, i tornem a posar la paella al foc amb dues cullerades d’oli. Quan estigui calent hi tirem la barreja i ho posem ben estès per la paella.

Un cop la barreja estigui mig cuita li donarem la volta a la truita posant un plat sobre la paella, com si fos una tapa, i girant la paella sobre el plat. Després deixarem relliscar la paella des del plat cap a la paella, perquè s’acabi de coure.

Un cop estigui cuita ja la podem retirar i servir-la! Bon profit!