[pinit]

Urbà o rural? Depèn del moment

Llis o estampat? llis

Tovallola o barnús? Tovallola

Amb o sense pijama? Sense

Al sofà o al llit? Llit

Cuines o et cuinen? Cuino

Un color? Verd

Un plat? Nutella

Un llibre? Anna Karenina

Una cançó? The last goodbye de The kills

Un aroma? Sabó de rentar roba

Un teixit? Cotó 100%

Un objecte personal? La meva coixinera preferida

Racó preferit de la casa? Dormitori

Racó preferit de Barcelona? Plaça Virreina

Àgata Roca

"Dones com jo", la nova obra de T de Teatre

T de Teatre estrena l’obra “Dones com jo”, una comèdia negra escrita i dirigida per Pau Miró. Quatre de les components de la companyia, Carme Pla, Mamen Duch, Marta Pérez i Àgata Roca, estaran al Teatre Romea fins el 16 de març.

El personatge que interpreta l’Àgata Roca és una dona de 50 anys aparentment feliç. Casada i amb un fill. Una nit surt de casa seva i decideix no tornar. Enmig d’una crisi econòmica i existencial, s’amaga dins un estudi de 30 metres quadrats situat al barri del raval. Tres amigues de la infància procuren fer-li costat en tot moment però ella només vol estar sola. Què li va passar aquella nit que va deixar-ho tot? Tornarà a la seva vida d’abans?

Parlem amb l’actriu Àgata Roca perquè ens expliqui algunes coses més sobre l’obra i sobre T de Teatre, la companyia que van formar fa 23 anys.

Fins a quin punt l’obra “Dones com jo” s’apropa a la realitat d’avui en dia? “No és difícil trobar ara mateix dones en aquesta situació. No sé si a l’extrem de tancar-se tant en ella mateixa, però sí en un moment d’impàs de la seva vida en el que no saben com i per on tirar endavant”, ens explica l’Àgata.

Creus que l’obra pot ajudar a dones que es troben en una situació semblant? “Sempre ajuda saber que no ets l’única que es troba en aquesta situació límit. Es trobaran acompanyades i fins i tot arribaran a riure-se’n d’elles mateixes. Però si esperen trobar l’antídot, no el trobaran pas”.

Quina està sent la reacció del públic? “Produeix quasi la mateixa reacció que pujar a una muntanya russa, salvant-ne les distàncies. Però es pot passar del riure al vertigen i a l’emoció en un segon. El que està clar és que no els serà indiferent”.

T de Teatre. 23 anys juntes, més de 2.500 funcions i 900.000 espectadors. Amb les mateixes ganes i il·lusió? “Ganes sí, il·lusió també. Ara que l’energia i el nostre cos ja no és el de fa 23 anys”.

Com van ser els inicis de T de Teatre? “Cinc companyes de l’Institut del Teatre que es reuneixen a casa d’una d’elles per assajar Els Petits Contes Misògins amb el Pere Sagristà mentre prenen te. Després ve temporada al Mercat de les Flors i una gira interminable de bolos que encara omplen la nostra agenda”.

Quin ha estat el projecte més important de la vostra carrera? “Crec que no n’hi ha cap més important que l’altre. Tots tenen la seva importància i el seu pes segons el moment també personal que cadascú està vivint”.

En algun moment de la vostra carrera us heu trobat en una situació semblat a la de l’obra “Dones com jo”? “Afortunadament no fins aquest extrem. Ara… qui no ha tingu mai una crisi personal?”.

Fotografies: David Ruano