[pinit]

 Piscina o platja?

Platja

Tovallola o pareo?

Pareo

Llis o estampat?

Llis

Cuines o et cuinen?

Cuino

Un color?

Verd

Un plat?

Arros

Un llibre?

Crim i càstig

Una cançó?

Creep de Radiohead

Un aroma?

Vainilla

Un teixit?

Cotó

Un objecte personal?

Penjol

Un racó preferit de casa teva?

Taula d’estudi

I de Barcelona?

Gòtic sense guiris

 

Anna Alarcón

Parlem de sèries amb l'actriu de "Nit i Dia"

Quines diferències hi ha entre actuar a televisió, cinema i teatre? 

La diferència sobretot és la manera en què es treballa. Al teatre hi ha un públic que pot estar lluny i has d’arribar a l’última fila. A la televisió i cinema has d’anar al mínim d’expressivitat i confiar molt en què la càmera t’està observant. Amb molt poc has de dir molt.

La manera de treballar-ho canvia molt?

Sí, pensa que al teatre estàs 2 mesos de assajos, preparació i creació. A la televisió, i sobretot al cinema, el temps és frenètic, quasi no pots assajar, has de tenir les coses molt clares i has de ser més efectiu.

T’agraden les sèries?

Sí, l’última que he vist és un documental de Netflix anomenat “The Keepers”. És molt forta. Com tinc Netflix vaig veient el que hi ha: “Narcos”, la primera temporada de “Sense8”

Es diu sovint que a la tele es fa millor ficció que al cinema. Com ho veus?

No sabria dir-te si millor que el cinema, és una mica fort. A més hi han processos i projectes cinematogràfics boníssims. Però sí dic que s’està fent un salt qualitatiu molt gran en sèries a Catalunya i Espanya. Falta que les empreses i els canals confiïn més i apostin econòmicament. Els hi costa i val molt la pena.

Quin diries que és el secret de l’èxit de “Nit i Dia”? 

El talent dels creadors: Huerga, Alcarazo, Galceran i Paulo. I la rigorositat i exigència que hi ha en la feina des del principi.

Sobre la rigorositat et vòlia preguntar. Has tingut que preparar-te molt pel teu personatge?

Lo guapo de “Nit i Dia” és que hi ha dues temporades, i tant de bo hi hagi una tercera i contin amb els polis. Al principi comences de nou, a la segona és més fàcil treballar amb el teu personatge perquè hi ha una línia traçada. A la primera em vaig assessorar i vaig veure moltes sèries policíaques de Netflix com “Broadchurch”, “River” per inspirar-me i buscar personatges femenins apoderats. També em vaig apuntar al gimnàs a fer coses testosteròniques. Un entrenament físic que em va ajudar molt.

I com veus la corrupció que ens rodeja? 

Molt fort. Sembla que Alcarazo tingui una bola premonitoria. Tot encaixava molt amb el moment actual. Em vaig empapar molt del cas Palau, que va sortir més o menys a la vegada. Mirava judicis, entrevistes… només cal obrir els ulls i mirar el voltant. És molt valent per ells tocar aquests temes amb tanta profunditat.

Ets més de nit o dia?

Vaig a époques. Ara estic més cap a la nit. Quan faig teatre sóc definitivament de nit, perquè quan surts del teatre tens l’adrenalina, vas a prendre alguna cosa… Però ara que tinc tanta feina que ara a les 11 m’en vaig al llit.

Com és un dia de rodatge a Nit i Dia? 

Molt intens i has de estar molt alerta perquè hi ha poc temps. Molt interessant i molta espera també per l’actor.

Quins plans tens ara?

Ara descansar, que em feia molta falta. Desprès reinicio “Els tres aniversaris” de La Villarroel amb la gira de l’obra. També torno a fer a la Beckett “Psicosi de les 4:48 / Sarah Kane”. És possible que amb aquest monòleg marxi a Amèrica del Sud i altres projectes teatrals que tinc en ment. I tant de bo hi hagi una tercera temporada de “Nit i Dia”.