Brandada de bacallà amb patata

Us proposem una recepta de brandada de bacallà amb patata per a xuclar-se els dits.

Ingredients:

  • 500 gr de bacallà salat o 600 gr. de bacallà dessalat
  • 100 ml. d’oli d’oliva verge extra
  • 100 ml. de llet sencera
  • 1 patata mitjana
  • 4 dents d’all
  • Sal i pebre
  • Nou moscada
  • Julivert fresc (per a decorar)

Podem utilitzar bacallà salat i dessalar-lo prèviament, però en aquest cas i per a anar més ràpids, utilitzarem bacallà ja dessalat.
En primer lloc, coem la patata amb pell uns 25 minuts. Per a comprovar si està ben cuita, la punxem amb una forquilla. Quan s’hagi refredat, la pelem i tallem. Reservem.
A continuació col·loquem el bacallà amb la pell cap amunt en una cassola amb aigua. Posem a escalfar a foc mitjà fins que comenci a bullir l’aigua. Apaguem, retirem el bacallà i li retirem la pell i l’espina central. Esmicolem el bacallà i reservem.
Posem la llet en un cassó i l’escalfem a foc lent, sense que arribi a bullir. Paral·lelament, tirem l’oli en una paella, escalfem i afegim els alls. Deixem que es vagin fregint fins que estiguin daurats.
Finalment, en un bol gran tirem el bacallà i la patata, i batem. Anem afegint la llet a poc a poc i continuem batent. Afegim sal i pebre, nou moscada i l’oli. Aconseguirem una crema suau més o menys espessa afegint més quantitat de llet segons el nostre gust personal. Decora amb julivert fresc i voilà! ja està llesta la teva brandada de bacallà.