Castanyes rostides, una tradició viva

Amb l’esperada arribada de la tardor ens comença a envair l’olor de les castanyes rostides, tradició que encara es conserva a gran part del territori.

És l’únic fruit sec amb les propietats dels cereals, així que no sols està bona, sinó també és molt sana. La podem introduir en la nostra dieta diària d’una forma senzilla, tens mil maneres de gaudir-les amb receptes fàcils i variades.

Nosaltres et donem uns quants exemples: pots fer melmelada, flams, puré, sopes o salses…, també li pots donar un toc diferent a les teves amanides si les inclous en trossets petits; o pren-les desprès de dinar, amb un licor de castanyes. BONÍSSIM!!

Quan vulguis rostir castanyes, no t’oblidis de posar-te un davantal de La Mallorquina per a no tacar-te i unes manyoples o agafadors per a no cremar-te, i segueix aquests senzills trucs:

A la preparació tradicional s’ha d’estar molt pendent i controlar en tot moment la intensitat del foc. La distància correcta entre les castanyes u el foc és la veritable clau per a rostir-les, que no es cremin i ens quedin ben saboroses.

També podem optar per a fer-les d’una manera més moderna. Pre-escalfa el forn a 200ºC. Mentrestant, fes un petit tall lateral a cada castanya per a que no esplotin quan s’estiguin fent. El tall ha d’entravessar la pell exterior i la interior, però sense tocar el fruit, i procura no arrancar-li la pell.  Les distribueixes en una safata pel forn sense apilar-les, i les courem durant uns 30 minuts aprox.

Comprova que estan ben fetes agafa’n una amb la manyopla o agafador. Si cedeix a la pressió dels dits, significa que ja estan llestes.

Conserva-les calentes més temps, ficant-les dins d’una paperina de paper de diari, i tapa-les amb un drap de cuina.

A GAUDIR!