Castanyes vs Carbassa

Siguis més de Castanyada o més de Halloween, segur que aquest cap de setmana tindràs algun tipus de celebració amb la família o els amics.

 

Amb l’arribada del fred i les ganes d’aprofitar els productes de temporada, des de la cuina de La Mallorquina et proposem dues receptes: una dedicada a la Castanyada i l’altra al Halloween.

 

¿Els ingredients principals? Les castanyes i la carbassa. No podia ser d’una altra manera.

 

En tots dos casos, avui t’ensenyarem a preparar cremes de temporada.

 

Comencem per la crema de castanyes (per 4 persones):

 

Els ingredients que necessitarem seran: 600g de castanyes, 50g de bolets deshidratats, 1 patata petita, 1 porro gran, 1 litre de caldo de pollastre, 100ml de moscatell, 100ml de llet, oli d’oliva, sal i pebre.

 

En primer lloc, posarem a escalfar el forn i els bolets en un bol d’aigua perquè es rehidratin. Agafarem les castanyes i els farem un tall lateral per poder cuinar-les i les posarem al forn durant 15 minuts.

 

Un cop estiguin cuites, les pelarem i les posarem en una cassola amb la patata, el porro i ho salpebrarem. Ho remullem tot amb el moscatell i ho deixarem coure durant un parell de minuts. Després introduïm el caldo i ho deixarem bullir durant 20 minuts.

 

Un cop ho tinguem, hi posarem la llet i els bolets, i ho triturarem tot junt. Si ens queda massa espessa, hi podem afegir una mica més de caldo.

 

Finalment, per servir-ho, hi podem escampar uns trossos de bolets per sobre i així li donarem un toc especial.

 

I si ho prefereixes, ara t’expliquem com fer una crema de carbassa amb rocafort (per 4 persones):

 

Ingredients: 500g de carbassa, 1 ceba, 1 patata gran, mantega, 1 got de llet, 1 got de caldo vegetal, 1/2 got de nata per cuinar, 50g de rocafort, sal i pebre.

 

Comencem pelant i torcejant les verdures. Desfem la mantega en una olla i saltejarem la ceba a foc lent. Després, incorporem la carbassa, la patata, la llet i el caldo, i ho deixem bullir durant 20 minuts a foc lent.

 

Ho deixem refredar una mica i ho triturem.

 

Ho tornem a bolcar tot dins la cassola i hi afegim el rocafort trossejat per donar-li un sabor molt diferent i ho remenem fins que es desfaci. I finalment salpebrem al gust.

 

És important que totes dues cremes les servim ben calentes ja que aquestes nits ja comença a fer fred i segur que els teus convidats t’agrairan que els posis un plat calent a taula.

 

Què us han semblat aquestes receptes? Esperem que us animeu a preparar-les!

Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Castanyes vs Carbassa | Blog La Mallorquina | Llar
Jocs de Llençols Ideals per l’Estiu | Blog La Mallorquina | General

Jocs de Llençols Ideals per l'Estiu

La millor opció per dormir fresc a l'estiu? Els nostres llençols!

Revetlla de Sant Joan | Blog La Mallorquina | General

Revetlla de Sant Joan

Arriba la revetlla de Sant Joan, la nit més curta de l'any! Aquesta és una de les celebracions més especials de l'any ja que li donem la benvinguda a l'estiu.

Una terrassa molt Tropical | Blog La Mallorquina | General

Una terrassa molt Tropical

Ambienta la teva terrassa a l'estil tropical molt exòtic i alhora chic.