[pinit]

Chamo San

Estic fins als coixins
de la gent que no fa bé la seva feina

De què estàs fins als coixins?
Estic fins als coixins de moltes coses relacionades amb l’actualitat, de gent que no fa bé la seva feina, que no s’esforça, la gent que menteix, la gent que enganya i sobretot, el que més em molesta és quan qui ho fa està en posicions de poder.

En què t’has inspirat per fer el teu disseny?
Em van demanar que fes un disseny jovial i enèrgic perquè els agradés als nens, i em vaig inspirar una mica en el que m’agradava a mi quan era petit, històries d’aventures i pel·lícules com La Història Interminable, i al fill del meu company d’estudi li encanta la pel·lícula del Gegant de ferro així que també em vaig inspirar una mica en això i vaig fer una escena amb un nen, un robot i un drac.

Has volgut transmetre algun significat en concret?
Aventura, diversió i èpica.

A qui regalaries el teu coixí?
Al meu company d’estudi, als meus cosins petits, a mi mateix.

Què és el més positiu que t’ha passat aquest any?
M’han sortit projectes molt interessants, he conegut gent estupenda, he pogut viatjar a Nova York a buscar projectes interessants, i en principi he posat les bases del que espero que acabi sent un molt bon 2016.

Creus que en els últims anys hi ha hagut un increment d’il·lustradors o se’ls ha donat més visibilitat?
Sí, ara tenen més visibilitat perquè la societat és molt més mediàtica i tothom utilitza la autopromoció per sortir endavant, i el món de la il·lustració té aquesta part pràctica que la diferència dels artistes que potser no poden ser tan propers a la gent, però la il·lustració és mes proper i accessible.

Hi ha alguna cosa que se t’hagi resistit a dibuixar?
Em costa dibuixar paisatges perquè igual m’avorreixen una mica, i m’agrada més dibuxar persones. El meu estil és realista, m’agrada poder explicar una història que sigui versemblant pel llenguatge realista però alhora tingui un punt irreal.

Quina va ser la teva primera il·lustració? 
He dibuixat des de sempre allò que m’envoltava, sent una mica més gran els dibuixos animats que m’agradaven, les Tortugues Ninjes, Oliver i Benji, i quan vaig anar creixent se’m va obrir un gran ventall de possibilitats d’allò que coneixes, he dibuixat el que m’agrada segons el moment de la meva vida.

Quins nous projectes tens?
Tinc un parell de projectes personals que vull exposar i que he estat parlant amb algunes galeries, un d’ells és continuar una sèrie de mans que es trenquen i s’entrellacen, i després bàsicament obrir-me pas al món de la il·lustració als Estats Units.

Què fas per no estar fins als coixins?
Em centro molt en el meu treball, intento créixer i aportar tot el que el que pugi als altres, i també amb diversió i distracció.

Què significa llar per a tu?
La llar és una mica un lloc de pau on estar tranquil i on compartir l’estona amb la gent més propera.

 

Fotografies: Mauricio Salinas