Claus per sortir a per bolets

Hi ha alguna cosa que transmeteixi més sensació de tardor que els bolets? Poques coses s’ens acudeixen. Amb l’arribada de les primeres pluges de la tardor començen a brotar aquestes criatures del bosc, animant-nos a sortir a la muntanya a per elles. Aquí recomenem unes claus per sortir a per bolets.

 

La capital dels rovellons

Si t’encanten els rovellons hauries de saber que a la comarca del Berguedà tenim l’epicentre d’aquest tipus de bolets de color rosat. Si busques entre la pinassa és fàcil trobar un bon munt. Des de finals de setembre i fins mitjans de novembre, abans de que arribi el fred hivernal, els podràs trobar als voltants de poblacions com Guardiola de Berguedà, Vilada o Borredà.

Bolets sense sortir de la ciutat

Sovint es té la falsa idea de que per recol·lectar bolets has de fer grans desplaçaments, sobretot si ets de Barcelona capital. Doncs bé, a les seves serres properes, com les de Collserola, Ordal i la Marina, pots trobar una àmplia varietat de bolets. A més, degut a les suaus temperatures de la zona, pots sortir a buscar bolets fins ben entrat el Nadal.

Un llibre per saber-ho tot sobre bolets

Fa uns anys, Ara Llibres va publicar “Les millors rutes per trobar bolets” de Marc Casabosch, expert i apassionat de la matèria. A les seves pàgines pots trobar fins a 40 rutes plenes de secrets, detalls i consells. També hi ha mapes i fitxes d’algunes de les espècies més buscades. Ve a ser la bíblia dels bolets.

Uns consells abans de sortir a recol·lectar

Comprova que faci bon temps consultant la previsió meteorològica. Informa’t sobre la zona que visites. Porta equipament adequat, menjar i aigüa. No t’oblidis de mapes i sistemes tecnològics per orientar-te. No vagis sol. Pren punts de referència per no perdre’t. Planifica al dia per arribar a casa abans de que caigui el sol.