Com cuidar les teves tovalloles

Les tovalloles han de ser suaus i absorbents, qualitats relacionades directament amb gramatge i composició. El gramatge indica la quantitat de fils o pes de teixit per metre quadrat, la composició és el material del que està realitzat la tovallola. La majoria de tovalloles de la Mallorquina són de cotó 100% natural de gran qualitat. En el post d’avui us oferim alguns consells per cuidar les teves tovalloles i conservar-les durant més temps.

Per a què les tovalloles mantinguin la seva suavitat hem de tenir en compte algunes cures bàsiques. Abans d’usar-les, et recomanem rentar-les en la rentadora en un programa curt amb poc detergent i, sobretot, sense suavitzant. En els posteriors rentats usa programes adequats, detergents suaus i temperatures no gaire altes. D’aquesta manera, les fibres es conservaran correctament i evitarem que s’espatllin. Hem de rentar-les una vegada per setmana i, sobretot, evitar que acumulin humitat: sempre deixar-les esteses.

Les tovalloles de la Mallorquina són de cotó 100% o mescla de cotó i altres fibres naturals. Són tovalloles gruixudes, esponjosas, agradables al tacte i amb una gran capacitat d’absorció. Les tovalloles de cotó són suaus, naturals i molt absorbents. A més, si triem fibres naturals evitarem possibles al·lèrgies i ens duraran més.
Podem diferenciar les nostres tovalloles bàsiques en dues qualitats segons la seva quantitat de fils per metre quadrat:
– De rínxol americà de 500grs/m2 de cotó cardatge 100%. Tintades en reactiu, la qual cosa garanteix la solidesa de colors foscos.
– De rínxol americà de 550grs/m2 de cotó pentinat 100%. Tintades en reactiu, la qual cosa garanteix la solidesa de colors foscos. Gruixudes, esponjosas i amb una gran capacitat d’absorció.

En La Mallorquina disposem de tovalloles en diverses mesures. La tovallola de tocador és la més petita, de 30×50 cm. S’acostuma a usar com a tovallola auxiliar o de viatge. La tovallola de lavabo, de 50×100 cm, s’utilitza per assecar-se les mans o la cara després de rentar-se. És una de les més sol·licitades. La tovallola de dutxa, de 70×140 cm, com bé indica el seu nom és la que s’usa per assecar-se després de banyar-se o dutxar-se. Finalment, la tovallola llençol, de 100×150 cm, és extra gran, ideal per qui prefereix embolicar-se en ella després d’un bany.

Les tovalloles són un accessori decoratiu més. Si no vols canviar mobles o taulells però vols veure la teva cambra de bany diferent, renova les tovalloles. Aportaran color i elegància a la teu bany sense assumir un cost elevat. Si les cuides i les acarones una miqueta et duraran molt temps.