Com triar el teu nòrdic (1a PART)

Què és el farcit nòrdic? En quina època de l’any s’utilitza? Existeixen diferents gramatges? Tots aquests dubtes les resoldrem en el següent post sobre com escollir el teu nòrdic.
El farcit nòrdic o edredó nòrdic és el mateix. Actualment podríem afirmar que és la solució més moderna i pràctica per combatre el fred. Com passa amb els edredons, els farcits nòrdics es podrien diferenciar en dues qualitats: els de ploma i els de fibra sintètica. Tots dos s’adapten molt bé al cos i són molt més lleugers que els cobrellits o els edredons, afavorint que es formi una cambra d’aire que conserva la calor que desprenem.
Per poder escollir bé el farcit nòrdic que millor necessitis has de tenir en compte la composició, el gramatge, la forma de confecció i que la mesura sigui l’adequada per al llit. Una vegada ja tens l’interior, és el moment d’escollir la teva funda nòrdica. Et recordem que les fundes nòrdiques de la Mallorquina són reversibles per a què puguis variar el disseny del teu llit tan sols donant-li la volta. 2 en 1!

Els nòrdics de ploma

Els nòrdics de ploma, també coneguts com naturals, són aquells en què el seu farcit està compost per plomes d’au, normalment, d’ànecs o oques. El plumó o duvet és el floc, la part més lleugera de la ploma i que aporta millor capacitat aïllant i de transpiració, mentre que el comunament entès com a ploma, encara sent de qualitat, té una part de canya que ni transpira ni aïlla com el plumó.
En La Mallorquina trobaràs nòrdics de 98% de ploma duvet. Són molt aïllants i no pesen pràcticament gens, ja que gairebé la totalitat del farcit és de ploma sense canya.
El teixit exterior és de cotó, per tant molt transpirable. A més, el seu gramatge és de 170gr/m2, amb la qual cosa són molt lleugers.
També trobaràs nòrdics de 92% ploma duvet, amb un percentatge inferior de ploma sense canya, però encara amb una molt bona proporció de ploma d’oca d’alta qualitat aïllant. En aquest cas el gramatge és de 200gr/m2 ja que té més quantitat de ploma amb canya, que ho fa pesar una mica més.
El teixit exterior de tots dos és de cotó 100%, completament transpirable i la confecció és en forma de quadres amplis per formar cambres d’aire dins de l’edredó, que serveixen per a què tot el farcit es reparteixi proporcionalment i no es formin zones buides que no aïllen.

Pots comprar nòrdic de ploma en la web de La Mallorquina.

Manteniment

Contràriament al que molta gent pensa el manteniment del farcit nòrdic de plumó és molt econòmic. S’aireja a final de temporada, es guarda en una bossa de roba i ho rentem abans dels 4 anys en sec.

En el següent post t’explicarem com són els farcits nòrdics sintètics i com és el seu manteniment. No t’ho perdis!