Com vestir el teu llit a l’època d’entretemps

La roba de llit d’entretemps està pensada per a les èpoques de l’any en què no fa ni fred ni calor, és a dir, primavera i tardor. Per a aquests moments en què pot haver-hi tant una nit calorosa com una altra fresqueta, recomanem els tèxtils d’entretemps. A més, l’arribada de la Primavera és una bona excusa per a renovar llençols, cobrellits i complements de la llar i triar colors més alegres i frescs.

En aquest post fem un repàs de la roba de llit típica d’aquesta època. Veurem cobrellits, edredons fins i farciments nòrdics fins.

Comencem amb els farcits nòrdics fins. Els farcits nòrdics sintètics de la Mallorquina són 100% microfibra (fibres de polièster de tacte molt suau i agradable, de gran rendiment i fàcil manteniment). Facilita la circulació de l’aire i redueix l’aparició de la humitat. Són edredons nòrdics hipoalergénicos per la seva composició, tant la fibra com el teixit no provoquen al·lèrgies. Els nòrdics amb farciments de 125 gr./m2 són ideals per a aquesta època. Una altra opció és la compra d’un DUO, que està compost per 2 farciments, un de 250 gr./m2 i un altre de 125 gr./m2. És un dos en un, ja que es poden usar junts o separats. El primet és perfecte per ara!

Et recordem que és ara el moment perfecte per rentar els farciments nòrdics gruixos (de 250 o 300, per exemple) i també els farciments de coixins. La millor manera de mantenir la roba de llit en plena forma és netejar-la en els canvis d’estació.

Seguim amb els edredons. L’edredó és una peça de tela embuatada, emplena de fibra sintètica o altres materials, que cobreix els llençols d’un llit. El seu principal ús és decorar i abrigar. Es diferencia del cobrellit pel grossor del farciment. Aquest tindrà un farciment molt prim o fins i tot no tindrà i l’edredó, en canvi, pot tenir un gruix d’entre 150 i 250 gr./m2. En cap dels dos casos es pot extreure el farciment, ja que el teixit es troba cosit i no té obertures. Al contrari que succeeix amb els farciments nòrdics, que si poden extreure’s de les fundes nòrdiques.

En La Mallorquina disposem de dos tipus d’edredons, els de hivern i els de estiu. Els primers solen tenir una guata d’entre 200 i 250 gr./m2. Els edredons d’estiu, embuatats fins o bouti tenen una guata més fina, màxim 150 gr./m2. Aquest farciment proporciona esponjositat i donarà una miqueta de calor ideal per a les nits de primavera i estiu que siguin fresques.

Arriba el torn del cobrellit. És un tèxtil fi que es col·loca damunt del llit, normalment al damunt dels llençols. Té una doble funció: d’una banda, escalfa i protegeix els llençols de la pols i, per un altre, és un element primordial en la decoració del dormitori. Pot estar realitzat de cotó, polièster o de composició mixta. Són ideals per a èpoques de l’any com la primavera, quan la temperatura no és del tot alta. Però també per a les nits fresques d’estiu o per a aquells als qui els agrada cobrir-se amb alguna cosa còmode en el dormitori quan l’aire condicionat està encès. Troba varietat de cobrellits aquí.

Fins aquí el nostre post sobre com vestir el teu llit a l’època d’entretemps. Visitans a La Mallorquina i trobaràs tot el que busques per la teva llar.