Elements indispensables d’una taula

Saps quins són els elements indispensables d’una taula? Què és un camí de taula? Estovalles  o individuals? En el post d’avui et donem les claus per vestir la teva taula amb estil sense oblidar els elements indispensables. A més, t’expliquem les diferències entre individuals, camins de taula, etc. Segueix llegint per saber-ho tot.

Estovalles
Les estovalles és el “vestit” principal de la taula. És l’opció més clàssica i tradicional, i obligatòria para determinats esdeveniments més formals com a noces, banquets, sopars de Nadal, etc. Els colors més elegants i que et permeten jugar amb la vaixella i la decoració de la taula són el blanc i els tons pastís. És recomanable usar unes baixes-estovalles per evitar que rellisquin les estovalles, i protegir la taula de cops.
Podem col·locar damunt de les estovalles, els camins de taula com a decoració. El camí de taula és molt semblat a unes estovalles, però més rectangular i allargat. Generalment es col·loca sobre la taula del menjador, però també es pot posar en tauletes o taules de centre com a element d’adorn. Tots els nostres camins de taula tenen les mesures de 45x150cm i la seva composició és 100% cotó.
Si es tracta d’un menjar menys formal, podem escollir estovalles individuals. Els individuals són molt semblats als camins de taula, però en versió més petita. Generalment s’usen sobre la taula del menjador posant un per a cada comensal. És el substitut de les estovalles, ja que compleix les mateixes funcions. Li donarem una imatge més moderna i informal a la nostra taula. Per a ocasions especials podem combinar estovalles i individuals. Escollim les estovalles en una tonalitat i damunt col·loquem els individuals en una altra tonalitat que combini o estampat que contrasti. Tots els nostres individuals tenen les mesures de 33x48cm i la seva composició és 100% cotó. A més són reversibles, per a què puguis anar combinant-los segons l’ocasió. Podràs trobar una gran varietat de models de diferents colors i estampats.

Tovallons
Els tovallons són un element indispensable en la taula. La grandària més habitual és 50 x 60 cm però existeixen infinitat de possibilitats. S’acostumen a doblegar en forma de triangle o de rectangle i es deixen a l’esquerra o dreta del plat. Els doblegats artístics estan més indicats per a festes familiars o molt informals. En La Mallorquina venem els tovallons en pack de dues unitats.

Vaixella
Els materials més habituals per a la vaixella són la porcellana o la pisa, encara que existeixen gran diversitat tant de materials com de dissenys i grandàries. Els elements indispensables d’una vaixella són plat profund, plat pla i plat per a postres. L’ideal és disposar de dues vaixelles, una per a diari amb un disseny més modern i colors més atrevits, i una altra per a ocasions més especials amb un format més clàssic i convencional. El baix-plat o plat de presentació és molt elegant i s’utilitza cada vegada més.

Cristalleria
Existeixen infinitat de tipus de copes. Cada beguda té la seva pròpia copa: la copa de brandy, la copa de coctel, la gerra de cervesa, etc. Els imprescindibles són copa d’aigua, copa de vi i copa de cava. I, recorda, mai han d’haver-hi més de 4 copes en la taula. Tria copes amb dissenys senzills i de cristall transparent, reservant els colors per a ocasions molt informals.

Coberteria
T’ensenyem com col·locar correctament els coberts en la taula.
El ganivet es col·loca a la dreta del plat, amb el tall cap a dintre, la cullera a la seva dreta i amb la concavitat cap amunt.
 La forquilla va a l’esquerra del plat i amb les puntes cap amunt.
 Tots els coberts han d’estar situats a 3 o 4 cm. de distància del plat. 
Els per a postres es col·loquen en la part superior del plat, o també es poden posar al moment de servir les postres.