[pinit]

Urbà o rural? Urbà

Llis o estampat? Llis

Tovallola o barnús? Tovallola

Amb o sense pijama? A l’hivern, pijama. A l’estiu, sense.

Al sofà o al llit? Al sofà i al llit.

Cuines o et cuinen? Cuino. Em relaxa i m’agrada.

Un color? Vermell

Un plat? Sashimi de tonyina

Un llibre? Qualsevol d’Andrea Camilleri.

Una cançó? "Jocs i joguines" de Joan Manuel Serrat.

Un aroma? Gardènia

Un teixit? Cotó

Un objecte personal? Dos anells que duc sempre junts.

Racó preferit de casa? El meu estudi.

Racó preferit de Barcelona? Molts. M’agrada la meva ciutat.

Elisenda Roca

T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré

Amb text de Joe DiPrieto i la música de Jimmy Riberts, l’obra musical “I love you, you’re perfect… Now change!”, es va estrenar per primer cop al Westside Theatre del Off-Broadway l’1 d’agost de 1996. Després de més de 5.000 representacions, es va convertir en la segona obra musical més duradora del Off-Broadway.

Des de llavors, s’ha traduït a 12 idiomes diferents i s’ha representat a més de 500 ciutats de tot el món. A Barcelona, es va estrenar per primer cop el desembre de 1999, al teatre Poliorama.

Ara, el renovat musical “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré” arriba al Teatre Goya Codorniu.

L’obra, dirigida per Elisenda Roca i interpretada per un elenc d’excepció integrat per Mercè Martínez, Muntsa Rius, Iván Labanda i Jordi Llordella, estarà a la capital catalana fins el 13 d’abril.

El muntatge –guardonat amb dos premis Butaca 2013, al Millor Musical i a la Millor Actriu Musical per Mercè Martínez- compta amb Andreu Gallén com a director musical i pianista, i Víctor Pérez al violí.

Per descobrir una mica més sobre l’obra i conèixer a la seva directora, hem anat fins a casa de l’Elisenda Roca, on hem conegut a una gran professional de la comunicació.

Elisenda, com va sorgir l’oportunitat de dirigir un projecte així? És un musical que em va enamorar la primera vegada que el vaig veure. Cada vegada surts del teatre carregat d’alegria duradora.

Què ens pots explicar de l’obra? Parla de la parella:  de les primeres cites nervioses i insegures, de les parelles que no tenen temps per dedicar-se, dels primers amors, de bodes i divorcis, de parelles que s’estimen tota la vida, de l’amor en la vellesa… sempre amb humor, emoció i molta ironia.

Creus que és una obra adequada per anar a veure en parella o millor amb els amics? Ideal per anar amb la parella, si acabeu de tenir un fill o esteu esperant-te un, si sou singles convençuts, si voleu rematar un comiat de solters, si voleu venir amb fills adolescents…

Després de triomfar durant una temporada i fer una gira pel país, com ha estat tornar a començar? Josep M. Pou, director del Teatre Goya Codorniu, un amant i expertíssim dels musicals, ens ho va proposar i no vam dubtar ni un segon. És un teatre ideal per la funció: acollidor, còmode, amb excel·lent visibilitat i so per l’espectador i amb un aforament perfecte. N’estem encantats.

Com ha estat l’adaptació dels nous actors al muntatge en aquesta nova temporada? Quan vam acabar les funcions al Poliorama, els dos actors Jordi Vidal i Frank Capdet tenien compromisos teatrals, i ja es van incorporar a la gira Jordi Llordella i Ivan Labanda. Ha estat un encert.

Quins nous projectes tens previstos a curt termini? Portar la funció a Madrid i muntar-la a Bogotà. I dirigir un nou musical que està escrivint el dramaturg Guillem Clua.

 

Elisenda Roca

Vas començar a la ràdio, després vas passar a la televisió, has escrit alguns llibres i des de fa uns anys ets directora teatral. En quin entorn et trobes més còmode? En tots ells.

Quin records destacaries de la teva etapa com a presentadora el mític programa televisiu “Cifras y Letras”? T’agradaria recuperar el programa en la seva versió actualitzada? No sé quina és la seva versió actualitzada. De fet, l’èxit del programa és la seva fórmula: a l’abast de tothom, grans i petits, fàcil de jugar a casa i amb molt de ritme. A França, el programa s’emet ininterrompudament des de fa més de trenta anys. No em faria res tornar a recuperar-lo.

Dins la teva faceta com a escriptora, has publicat llibres dirigits a futurs pares i mares, o inclús per a joves. D’on sorgeixen aquestes idees? De la necessitat de comunicar, que crec que és l’eix central de la meva professió, ja sigui com a periodista, escriptora o directora teatral.

Quin dels molts projectes en els que has participat ha marcat un punt d’inflexió dins la teva carrera professional? Tots ells han estat enriquidors personalment i professional.

Quins productes destacaries de la nova col·lecció de La Mallorquina? M’agrada la qualitat que tenen tots ells, però sobre tot la roba de llit.

 

Concurs! Participa!

Ara tornem a tenir la gran oportunitat de gaudir d’aquesta fantàstica obra musical al Teatre Goya. I a La Mallorquina t’ho posem  molt fàcil. Només has d’entrar a la nostra pàgina de Facebook o Twitter i contestar a una pregunta molt senzilla. Entre tots els participants sortejarem una entrada doble. I si no resultes guanyador, igualment podràs aconseguir entrades pel musical al 50% de descompte. Participa!