Els imprescindibles del Marroc

Si aquestes vacances el teu destí és el país dels sentits, no t’oblidis d’incloure aquests llocs a la teva ruta:

- La Medina de Marràqueix. Un lloc bulliciós però amb una aura mística, la Medina va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.  Envoltada per 90 kilòmetres de muralla, al seu interior s’hi troben meravelles com la porta de Bab el Yedid o la plaça de Jemaa el Fna.

- L’Atles. La serralada de 2.400 kilòmetres que creua el nord-est d’Àfrica, des de Tunísia fins a arribar al Marroc. És suficient un trajecte de mitja hora en cotxe des de Marràqueix per iniciar una excursió que ofereix els millors paisatges del país.

- Els jardins Majorelle. Van ser dissenyats per l’artista Jacques Majorelle el 1924 i als 80 van passar a mans del mestre Yves Saint Laurent. Els jardins, ubicats a Marràqueix, alberguen centenars d’espècies vegetals provinents dels cinc continents i la famosa casa blava d’estil Art Déco i pinzellades modernistes de Paul Sinoir.

- Essaouira. Una encantadora ciutat ubicada a la costa de l’Atlàntic. Allà es pot gaudir del millor marisc acabat de pescar i visitar la muralla que envolta part de la ciutat.

- El desert del Sàhara. Dunes de més de 300 metres d’altura es troben al sud de Mhamid, una zona del desert menys massificada que la turística Merzouga. Passar una nit mirant el cel estrellat o solcar les dunes amb un 4×4 són una experiència que no et pots perdre.