Trucs per un llit càlid

Existeixen moltes evidències científiques que demostren que un llit fred inhibeix el somni. Quan s’inicia el procés de son, els vasos sanguinis es dilaten i els nostres peus, mans i cara alliberen calor. És més senzill pel nostre cos iniciar el procés a un llit càlid i, per aconseguir-ho, et donem algunes idees:

 Saltar sobre el llit. Això t’ajudarà a accelerar la circulació sanguínia i, en conseqüència a escalfar el teu cos des de l’interior. També pots fer-ho al terra però,  a terra ferma és menys divertit-

Al Regne Unit es va posar en marxa en diversos hotels el servei  escalfa-llits per ajudar als seus hostes a agafar el son. Es tracta d’un equip que fa que el teu llit acumuli la calor necessària perquè estigui a la temperatura ideal en el moment de la teva arribada. Els “escalfa-llits” porten el cap cobert, van vestits amb una roba específica per a la creació de calor i es dutxen abans de realitzar el servei.

Tenir a l’abast diverses mantes o edredons. El secret està en les capes. A tots ens ha passat. Despertar-nos a mitjanit asfixiats per haver-nos passat a l’hora d’abrigar-nos o congelats per anar a dormir massa lleugers. Tingues sempre a prop un parell de mantes per poder fer i desfer i interrompre al mínim el teu somni. A més, si col·loques una manta entre el matalàs i el llençol ajudaràs a que la calor es mantingui

La bossa d’aigua calenta no només és excel·lent per alleujar el dolor muscular sinó que també és una eina ideal per ajudar a agafar el son. Oblida’t d’estar pendent de desendollar-la –com les mantes elèctriques- i deixa-la aquí tota la nit. Escalfa una mica d’aigua, aboca-la a la bossa, tanca-la bé i, posa-la on tu prefereixis.