Nit embruixada

La Nit de Sant Joan, també anomenada Nit de Bruixes o Nit de Foc, és una festivitat que es realitza durant la nit del 23 al 24 de juny. D’origen pagà, està unida a les celebracions en les que es festeja l’arribada del solstici d’estiu a l’hemisferi nord i en el que el ritual principal consisteix en encendre una foguera. La finalitat d’aquesta cerimònia consistia en purificar i donar força al sol.

Com gaudir d’aquesta meravellosa i embruixada nit:

Perfecta nit per a sopar amb amics i familiars.

Embogeix! El misteri està en crear una bona atmosfera, atenua la il·luminació i posa infinitat d’espelmes. La temàtica és igual, aprofita el que tinguis, des d’una flor fins una pinça de la roba; poden ser complements esplèndids per a complementar una taula.

Les tovalles…estampades, ratllades, llises…qualsevol teixit serveix. Pots col·locar una sobre l’altra, inclús utilitza sobre les tovalles individuals o camins de taula. Una altra opció recurrent són els centres de taula amb verdures o fruites. A l’hora de les postres llueix-te presentant-les amb unes bengales.

Ritual i diversió a la vetllada:

Encén 6 espelmes de colors: representen la llum blanca del Sol, símbol de puresa que al descomposar-se dóna com a resultat els 6 colors de l’Arc de Sant Martí (vermell, taronja, groc, verd, blau i violeta).

A aquests sis colors li hem de sumar el marró de la setena espelma, color que simbolitza la Terra, mare fecunda i regeneradora, necessària per a que tot pugui nàixer.

Set espelmes en total, que en el seu conjunt representen els nostres desitjos de llum, puresa i regeneració. Un cop més trobem el número màgic per excel·lència que ens ajudarà a que el ritual sigui un èxit.

L’equip de La Mallorquina et desitja un ardent i embruixat estiu!