Pastís de figues

Les figues proporcionen energia, fibra i contenen molts minerals com el calci i el magnesi, especialment concentrats en la figa seca. Avui us proposem un pastís de figues fresques per a xuclar-se els dits. Pren nota dels ingredients:

  • Figues fresques
  • Mig paquet galetes maria
  • 10 gr mantega
  • 100 ml nata líquida
  • 250 gr formatge cremós
  • 2 ous mitjans
  • 50 gr sucre
  • canyella

Comencem triturant les galetes juntament amb la mantega i la canyella. Una vegada tenim una massa uniforme la col·loquem en un motlle i l’aixafem. Fiquem al forn 10 minuts a 180º.

D’altra banda, batem amb varetes la nata i el formatge. A continuació incorporem els ous i, finalment, el sucre. Batem fins a aconseguir una mescla homogènia.

Afegim el resultat al motlle i enfornem 35 minuts a 170º.

Quan el pastís s’hagi refredat és el moment d’afegir les figues. Les pelem i les tallem en làmines. Les col·loquem sobre el pastís i per donar-li lluentor els pintem amb almívar.

Per preparar l’almívar, bullim en un cassó sucre i una miqueta d’aigua durant uns 10 minuts.

Deixem refredar el pastís i voilà! llest per degustar.

Font: Canal Cocina