Quimonos del sol naixent

El vestit tradicional japonès, significa literalment “cosa per usar”, va ser la peça més usada fins els primers anys de la postguerra. Actualment, la majoria de japonesos utilitza roba occidental, però acostumen a vestir-se amb ells els dies de festa o en ocasions especials.

El quimono es basa en un patró en forma de “T”, un coll en “V” i unes amplies mànigues. Es vesteix cobrint el cos de manera embolcallada i es subjecta amb una faixa de tela anomenada obi. Es podrien dividir segons l’ús que se li vulgui donar, estan els formals o informals y els d’home o de dona, cadascú amb característiques particulars.

Els aficionats als quimonos al Japó arriben inclús a prendre classes per a saber col·locar-los correctament.

Des de fa temps el quimono ha colonitzat occident que l’utilitza com a peça de roba per estar per casa. En aquesta ocasió, La Mallorquina vol presentar-te dos models en 100% cotó. Apunta’t a la comoditat d’aquests look oriental i et sentiràs a casa com en un jardí Zen.

 

La llegenda de Yuki-onna

Yuki-onna, la dona de les neus, és un esperit que trobem en el folklore japonès. És representada com una dona alta, bella, de llargs cabells, que es manifesta a les nits nevades. La seva pell és pàl·lida o casi transparent i el seu color fa que se la confongui amb els paisatges nevats. A vegades fa servir un quimono blanc, però en altres llegendes  es diu que apareix nua reclinada a la neu.

Malgrat la seva bellesa inhumana, els seus ulls podeu causar terror als mortals. Yuki-onna flota a través de la neu sense deixar empremta (de fet, en alguns contes es diu que no té peus, una característica notable per a molts fantasmes japonesos).

Hi ha llegendes en les que s’explica que s’ apareix als viatgers extraviats que estan esgotats per lluitar contra una tempesta de neu, ella els calma i els adorm fins que perden el coneixement i moren. En altres, envaeix les llars de la gent, bufant ràfegues de vent, per a matar-los de fred mentre dormen.