Fes un tastet de l’Índia

Aquesta setmana afegim al receptari el pollastre al curry. Un plat originari de l’Índia, de tradició centenària i l’excusa perfecta per reunir a familiars i amics en una mateixa taula.

Ingredients:

– 500gr de pit de pollastre

– 175ml de vi blanc

– 100ml d’aigua

– 100ml de llet

– 1 cullerada de curry en pols

– 1 ceba

– 2 grans d’all

– pebre mòlt

– julivert

– sal

– oli d’oliva

Comença per trossejar el pit de pollastre al teu gust. Si prefereixes un plat més tendre, fes un tall gruixut, si pel contrari, et decantes per les textures cruixents, lamina’l d’una forma més fina. A continuació, salpebra cadascun dels trossos i passa’ls per la planxa fins que et quedin al punt.

Per la salsa:

Un cop hagis picat la ceba i els grans d’all, aboca una quantitat generosa d’oli a la paella i afegeix-hi ambdós tots dos ingredients. És important mantenir el foc a una baixa intensitat perquè tant la ceba com l’all no quedin crus. És un pas que requereix paciència, ja que et portarà uns 30 minuts obtenir el resultat desitjat.

Afegeix una cullerada de curry i un cop absorbida, aboca-hi el vi. Deixa que l’alcohol s’evapori amb una intensitat de foc alta. Passats uns minuts, redueix la potència i agrega-hi l’aigua i la llet. Remou la barreja fins aconseguir l’espessor desitjada i, després, deixa-la en repòs uns 15 minuts. Per últim, incorpora el pollastre.

Recorda que els millors acompanyaments per aquesta recepta són l’arròs i la bona companyia!