Salmó a la planxa amb puré de patates

El salmó és un aliment d’allò més nutritiu. És ric en proteïnes i en àcids grassos, que són essencials per a la salut. A més ens aporta vitamines, minerals, magnesi i calci. Gràcies a tot això, i al seu deliciós sabor, s’ha guanyat la reputació de ser un dels aliments més saludables del món.

Però, saps cuinar-lo adequadament?

La seva carn tendre el converteixen en un peix realment fàcil de cuinar, ja sigui a la planxa, al forn o marinat, qualsevol opció serà bona.

Avui us expliquem com preparar un deliciós plat de salmó a la planxa amb puré de patates.

El salmó és un aliment d’allò més nutritiu. És ric en proteïnes i en àcids grassos, que són essencials per a la salut. A més ens aporta vitamines, minerals, magnesi i calci. Gràcies a tot això, i al seu deliciós sabor, s’ha guanyat la reputació de ser un dels aliments més saludables del món.

Però, saps cuinar-lo adequadament?

La seva carn tendre el converteixen en un peix realment fàcil de cuinar, ja sigui a la planxa, al forn o marinat, qualsevol opció serà bona.

Avui us expliquem com preparar un deliciós plat de salmó a la planxa amb puré de patates.

Començarem amb el puré (per a 4 persones): bullirem un quilo de patates durant uns 30 minuts. Pelem les patates i les passem pel passapurés (o trituradora). Un cop tinguem una massa homogènia podrem afegir-li sal o inclús una mica de mantega o llet per suavitzar-lo.

A continuació, salpebrem els filets de salmó. Escalfem la planxa (sense sal ni mantega perquè el peix ja conté greix natural) i col·locarem el salmó en el centre. El deixarem cuinar durant uns 5 minuts (depenent del gruix d’aquest) i el retirem quan estigui ben dauradet.

Per emplatar, posarem el filet de salmó a un costat, un parell de cullerades de puré a l’altre, i ho podem complementar tot amb uns canònics per donar un toc de color.