Cupcakes de xocolata
S’acaben les vacances i arriba el mal temps. Per sort, sempre tenim coses a fer per casa, com dedicar-li temps al passatemps més dolç que coneixem: cuinar uns cupcakes de xocolata!
Ho has fet algun cop?
Són els dolços de moda pel seu aspecte colorit i perquè estan boníssims!
Per si encara no coneixes el seu procés d’elaboració, avui t’expliquem pas a pas com pots endolcir una tarda de pluja amb una mica de xocolata.
Ingredients:
180g de farina, 3 ous, 200g de sucre moreno, 120ml de llet, 100ml d’oli, 40g de cacao i una culleradeta de llevat.
Barrejarem els ingredients en un bol. Els anirem incorporant un a un per aconseguir una massa homogènia.
Quan els tinguem tots junts, prepararem una safata per anar al forn, metàl·lica o de silicona, i col·locarem els paperets per cupcakes. Omplirem cada un, només fins la mitat.
I ja podem passar a enfornar: 20 minuts a 180 graus. Quan estiguin llestos, els traurem del forn i els deixarem refredar.
Per preparar la decoració del cupcake, farem una buttercream amb:
425g de sucre glass, 115g de mantega, 85g de cacao en pols, 105ml de llet.
Tamisem el sucre i el cacao, incorporem la mantega a temperatura ambient i la llet. I ho batrem tot durant 3 minuts com a mínim. D’aquesta manera aconseguir una massa sòlida i homogènia, perfecta per decorar els nostres cupcakes!
Un cop els cupcakes s’hagin refredat, introduirem la buttercream en una mànega pastissera i passarem a decorar.
Podem fer tot tipus de decoracions. Quina serà la més senzilla? Podem fer un espiral sobre el cupcake, des de fora cap a dins.
Després, també podem posar-hi per sobre algun topping com boletes de colors o trossets de xocolata.
Què us ha semblat? Us animeu a donar-li una mica de color a la vostra cuina?


