[pinit]

Sergio Mora

Estic fins als coixins del que costa avui dia tirar endavant

De què estàs fins als coixins?
Del que costa avui dia tirar endavant, està tot molt complicat, i també de les desigualtats del món en general i que tot estigui muntat perquè sempre estiguem enfrontats.

En què t’has inspirat per fer el teu disseny?
He utilitzat una cara que últimament utilitzo molt en els meus dibuixos i l’he volgut convertir en una icona que transmeti positivitat i optimisme.

Aquesta cara de la qual parles es repeteix bastant en les teves il·lustracions, és per algun motiu en concret?
És una mica la idea de fer una icona que es repeteixi, i la utilitzo molt en contrast amb altres llenguatges perquè és una cara com de dibuixos i la barrejo amb un llenguatge pictòric, i és una mica aquest joc de ficar dins una cosa seriosa alguna cosa tonta que et fa somriure.

Recordes quina va ser la teva primera il·lustració?
No ho sé, record que quan tenia 9 anys em van regalar una maleta d’olis perquè van veure que m’agradava molt el dibuix i la pintura, i llavors pintava els gossos que tenia el meu pare, bodegons, mirava llibres i copiava quadres que m’agradaven.

 

Creus que en els últims anys hi ha hagut un increment d’il·lustradors o han tingut més visibilitat?
Totalment, jo crec que ha estat cosa de les xarxes socials que han donat visibilitat a la gent, hi ha feedback, i sí que hi ha un boom exagerat de la il·lustració.

Hi ha alguna cosa que se t’hagi resistit a dibuixar?
No ho sé, de vegades estàs treballant i et costa una idea, però no perquè sigui difícil de dibuixar sinó pel que vols transmetre i et costa més del que t’agradaria.

Quins nous projectes tens?
Ara estic pintant, ja que he estat amb un encàrrec gran amb Philippe Starck per a la decoració d’uns restaurants a Miami i Nova York. He estat molt ficat en aquest projecte i ara estic tornant a pintar.

Què fas per no estar fins als coixins?
Centrar-me en el meu treball, en la meva família i el meu entorn proper.

Què significa llar per a tu?
L’entorn que tu tries, que està fet a la teva mesura.

A qui regalaries aquest coixí?
Als nens als quals va destinat, a aquests nens amb càncer perquè tinguin un toc d’alegria a casa.

 

Fotografies: Mauricio Salinas