Sopa Udon, una recepta japonesa que sempre funciona

Avui us presentem una clàssica sopa de fideus Udon amb alga Wakame. És un plat senzill i molt nutritiu.

Els Udon són un tipus de fideu gruixut fets de farina de blat que es van inventar a Japó al segle VI. Normalment es serveixen en un brou amb dashi i soia i, damunt, se li afegeixen ingredients com negi picat.

A cada regió de Japó es preparen de manera diferent. El sabor, els ingredients i fins i tot el grossor i la forma dels Udon varia segons la zona.

Els ingredients per a dues persones són:

600 ml de brou dashi
2 paquets de fideus
3 cullerades de soia
un grapat d’alga Wakame
4 làmines de Kamaboko
1 cebolleta picada

En primer lloc, si l’alga és dessecada cal rehidratarla en aigua tèbia durant uns 5 minuts. Mentrestant escalfem el dashi fins que bulli i afegim la soia. Coem els Udon durant 5 minuts removent suaument fins que estiguin blanditos. A continuació els col·loquem en un bol al costat del brou i, finalment, afegim les làmines de Kamaboko, la cebolleta picada i les algues Wakame.

Bon profit!